Katrien Jacobs

Katrien Jacobs

Het is een dynamische en inspirerende werkplek.

Katrien Jacobs werkt bij het Shared Service Center ICT. Zoals overal in het pand in Amsterdam Zuidoost is het ook hier een kleurrijk en transparant geheel, met een knipoog naar alles wat je in een huis kunt vinden. De vergaderplek heet de ‘keuken’; de vergadertafel lijkt op een groot keukenblok en aan het plafond hangt een immens kunstwerk van raspen, bakspatels en opscheplepels. “Zo’n levendige, moderne werkomgeving had ik, eerlijk gezegd, niet verwacht van Blokker Holding. Ik was meteen aangenaam verrast. Het werkt erg prettig, het inspireert. Ideeën komen er snel tot bloei.”

Ik maak de ingrijpende transformatie elke dag mee.

Haar wieg stond in België. Na haar studie electrical engineering vertrok ze naar Londen. Daar specialiseerde Katrien zich verder in enterprise architecture en werkte bij toonaangevende bedrijven. In 2016 vestigde zij zich met haar gezin in Nederland. De keuze om aan de slag te gaan bij Blokker Holding was zo gemaakt. “Het is een grote internationale non-food retailer die slagvaardig bezig is met het inbedden van omnichannel in de organisatie. Je krijgt maar één keer de kans om de geboorte en de bloei van een omnichannel-retailer mee te maken en daar wil ik graag bij zijn. Ik ben blij met mijn besluit. Het geeft energie en voldoening om bij zo’n innoverende retailer te werken.”

Integrale benadering voor tien werkmaatschappijen.

Katrien Jacobs is senior manager enterprise architecture. Haar afdeling vertaalt businessstrategieën in processen, systemen, services en integraties. Het doel is een standaard te ontwikkelen die kwaliteitsverbetering oplevert, kostenbesparend werkt en zo flexibel is ingericht dat aanpassingen in de toekomst gemakkelijk kunnen plaatsvinden. Ze heeft te maken met alle werkmaatschappijen en met afdelingen zoals marketing, voorraadbeheer, beveiliging, logistiek, distributie en uiteraard ICT. Het zijn grote projecten, denk hierbij aan kernprogramma’s voor bijvoorbeeld Order Management, Klantherkenning en Enterprise Integration. “Blokker Holding bestaat uit tien winkelformules met allemaal unieke eigenschappen en doelstellingen. Wij passen een integrale benadering toe. Per deelgebied bedenken we een soort grootste gemene deler. Daarna maken we een roadmap waarin per winkelmaatschappij programma’s en deelprojecten worden vermeld.”

Never a dull moment? Inderdaad, het is hier nooit saai!

Van een integrale benadering tot een uitwerking met de kleinste details: Katrien Jacobs zweeft als het ware boven de werkmaatschappijen en afdelingen. Ze is flexibel maar houdt altijd de stip aan de horizon in de gaten, ze is een teamplayer die graag anderen uitdaagt en tegelijk ook een solist. Het zijn dergelijke eigenschappen waarin een enterprise architect moet uitblinken. “En, je moet houden van dynamiek. Blokker Holding beweegt voortdurend. Saai is het in ieder geval nooit.” Ook thuis ademt de sfeer van Blokker Holding door. Haar kinderen spelen met speelgoed van de Intertoys, de woonkamer is ingericht met huisraad van Leen Bakker en in de keuken staan de soepkommen van Xenos. “Stuk voor stuk zijn het mooie en betaalbare producten. Daar mag je best trots op zijn.”

Wil je een collega van Katrien Jacobs worden? Bekijk onze ICT vacatures.

Meer informatie?

Neem dan contact op met:
Robbert Groenendijk via email of bel naar +31 (0)20 3589000